Ferijalni i hostelski savez Srbije

O asocijaciji

Vaš budžet je možda limitiran, ali kvalitet smeštaja „Hosteling Interantional“ nije! Gde god odlučite da odsednete, naš cilj je da vašu posetu učinimo što prijatnijom, dok nudimo odličan odnos cene – kvaliteta. Standard i kvalitet hostela shvatamo veoma ozbiljno. Naši članovi su dužni da dostignu međunarodno dogovorene standarde (Assured Standards) za komfor u našim hostelima. Sada predstavljamo “HI-Q®“, „HI Quality™ Management System“, koji se fokusira na upravljanje i funkcionisanje hostela kako bi poboljšali hostelski smeštaj. Gosti hostela mogu da vrše nadgledanje hostelskih standarda putem prakse „misterioznog kupca“, i pomoću ocenjivanja hostelskog smeštaja. Za više informacija izaberite temu ispod:

 

Zagarantovani standardi

Zagarantovani standardi „Hostelling International“ osiguravaju da se možete osloniti na konzistentan nivo usluga i sadržaja gde god odsedali. Svi naši članovi su u obavezi da izvršavaju programe regularne inspekcije. Pored toga, zahtevi Assured Standards Scheme proveravaju se posetom „HI Standards“ tima. Takođe regularno sprovodimo program „misterioznog kupca“ sa putnicima limitiranog budžeta – ovim programima se proverava da li su standardi ostvareni.

  • Dobrodošlica - hosteli su otvoreni za sve. Ako niste već član, možete nam se pridružiti i praviti rezervacije unapred. Pored toga imaćete pristup osnovnim sadržajima ako je hostel zatvoren tokom dana.
  • Komfort - dobar san (mogućnost najma čiste posteljine ako nije uključena u cenu noćenja), i neophodni uslovi za održavanje higijene/tuširanje. Hrana je generalno dostupna, uključujući samoposluge i prodavnice hrane u blizini.
  • Čistoća - najviši standardi higijene gde god putovali.
  • Sigurnost - za Vas i Vaše stvari, uključeni su i ormarići za prtljag i dragocenosti sa ključem.
  • Privatnost - prilikom tuširanja i u toaletima. Mnogi hosteli omogućavaju korišćenje toaleta podeljenih po polovima – mada ako tako zahtevate, postoje i toaleti bez ovakve podele za ljude koji putuju zajedno.


Omladinska hostelska asocijacija takođe vodi računa o uticaju hostela na životnu sredinu.
 

„HI-Q“, „HI Quality Management System“

“HI-Q“, „HI Quality Management System“ se fokusira na rad i funkcionisanje hostela. To se postiže prikupljanjem najboljih praksi od svih sistema za izradu kvaliteta širom planete, dorađivanjem i prilagođavanjem za potrebe određenih hostela. „HI-Q“ omogućava hostelima da neprekidno poboljšavaju i primenjuju visoke standarde koji Vam omogućavaju najbolja iskustva u hostelima. „HI-Q“ je dugoročni program koji se sada primenjuje u „HI“ hostelima širom sveta. Samo oni hosteli koji uspešno sprovedu program dobijaju sertifikat i time im se omogućava da koriste „HI-Q“ logo – obratite pažnju na ovaj logo kada posećujete hostele.
 

Ocene posetilaca, komentari i saveti

Nakon posete hostelu, svaki posetilac je dobrodošao da podeli utiske o boravku - a ocene/komentari se objavljuju direktno na relevantnu stranu hostela na sajtu www.hihostels.com. Pored ocenjivanja ohrabrujemo posetioce i da podele svoje savete o stvarima koje treba videti i uraditi u blizini hostelea. Pomozite ostalim putnicima – ne zaboravite da ocenite svoj boravak u svakom „HI“ hostelu koji posetite.